Kämpe

Årets kämpe Olle Häggström bra på politisk påverkan

För sitt outtröttliga arbete gentemot politiker tilldelades Olle Häggström utmärkelsen Årets kämpe under IOGT-NTO:s kongress.

Utmärkelsen i form av ett diplom delades ut av förbundsstyrelseledamoten Erik Winnfors Wannberg under IOGT-NTO:s kongress i Karlstad.

Av motiveringen framgår att det är Olle Häggströms outtröttliga arbete gentemot politiker som givit honom utmärkelsen.

– Det känns jättebra. Det här är verkligen en stimulans för mig att fortsätta kämpa. Arbetet blir aldrig färdigt, säger Olle Häggström, som till vardags arbetar som utvecklingschef för IOGT-NTO i Västernorrland.

Syftet med priset är att uppmärksamma viktiga insatser.

– Tanken är att belöna insatser som görs här och nu. Annars är det oftast lång och trogen tjänst som belönas, men det här priset är ett led i att visa att engagemang kan se olika ut, säger Linda Engström, chef för kommunikation och påverkan på IOGT-NTO.

Förutom Årets kämpe, utses också Årets utmanare och Årets eldsjäl, samtliga kategorier under samlingsnamnet Årets medlem. De som nominerats till priset har föreslagits av medlemmar och har därefter valts ut av IOGT-NTOs ordförande respektive vice ordförande.

– Varje kategori speglar ett av IOGT-NTO:s mål; att utmana alkoholnomen, bjuda in till nykter gemenskap och att arbeta politiskt och sprida IOGT-NTO:s budskap. Ett sådant här pris är ett bra sätt att uppmärksamma våra medlemmar och allt fantastiskt arbete som görs ute i landet, sa IOGT-NTO:s förbundsordförande Johnny Mostacero i en tidigare intervju i Accent, där samtliga nominerade presenterades.

Mer från Accent