utmanare

Årets utmanare Josefin Bogelid tänjer på gränserna

Josefin Bogelid har av IOGT-NTO:s medlemmar röstats fram som Årets utmanare. "Jag lovar att fortsätta kampen!"säger hon.

Utmärkelsen i form av ett diplom delades ut av förbundsstyrelseledamoten Oskar Jalkevik, under IOGT-NTO:s kongress i Karlstad.

– Josefin är Årets utmanare för att hon tänjer på gränser på ett modigt sätt i sitt jobb med att utmana alkoholnormen och synliggöra IOGT-NTO:s arbete, säger Oskar Jalkevik, och fortsätter:

– Josefin förmedlar budskapet om alkoholfria drycker till allmänheten, bland annat i gymnasieskolan, och samarbetar med Junis och UNF för att nå nya grupper.

Josefin Bogelid är projektanställd på deltid hos Jönköpings distrikt för att arbeta med engagemangsfrågor.

– Det var skitcoolt att bli nominerad, bland så värdiga mednominerade, och jag är jätteglad över detta. Jag lovar att jag ska fortsätta kampen med att utmana alkoholnormen, säger hon.

Det var skitcoolt att bli nominerad och jag är jätteglad över detta.

Förutom Årets utmanare, utses också Årets kämpe och Årets eldsjäl, samtliga kategorier under samlingsnamnet Årets medlem. De som nominerats till priset har föreslagits av medlemmar och har därefter valts ut av IOGT-NTOs ordförande respektive vice ordförande.

– Varje kategori speglar ett av IOGT-NTO:s mål; att utmana alkoholnomen, bjuda in till nykter gemenskap och att arbeta politiskt och sprida IOGT-NTO:s budskap. Ett sådant här pris är ett bra sätt att uppmärksamma våra medlemmar och allt fantastiskt arbete som görs ute i landet, sa IOGT-NTO:s förbundsordförande Johnny Mostacero i en tidigare intervju i Accent, där samtliga nominerade presenterades.

Mer från Accent