Eldsjäl

Årets eldsjäl Farida Al-Abani inspirerar och integrerar

Farida Al-Abani har av IOGT-NTO:s medlemmar röstats fram som Årets eldsjäl. ”Tusen tack, jag är skakig av glädje”, säger hon.

Utmärkelsen i form av ett diplom delades ut av förbundsstyrelseledamoten Lina Boberg, under IOGT-NTO:s kongress i Karlstad.

– Farida har lyckats skapa engagemang och öppna upp Klara Södra i Stockholm för fler aktiviteter, som lockar många, säger Lina Boberg, och tillägger:

– Hon är välkomnande, inspirerar, integrerar och entusiasmerar. Hon har betytt mycket för sin förening Vildvuxen!

Hon är välkomnande, inspirerar, integrerar och entusiasmerar.

Förutom Årets eldsjäl, har också Årets kämpe och Årets utmanare korats, samtliga kategorier under samlingsnamnet Årets medlem. De som nominerats till priset har föreslagits av medlemmar och har därefter valts ut av IOGT-NTOs ordförande respektive vice ordförande.

Farida Al-Abani. Foto: Jonas Eriksson

– Varje kategori speglar ett av IOGT-NTO:s mål; att utmana alkoholnomen, bjuda in till nykter gemenskap och att arbeta politiskt och sprida IOGT-NTO:s budskap. Ett sådant här pris är ett bra sätt att uppmärksamma våra medlemmar och allt fantastiskt arbete som görs ute i landet, sa IOGT-NTO:s förbundsordförande Johnny Mostacero i en tidigare intervju i Accent, där samtliga nominerade presenterades.

Jag är så glad över att ha fått ett sånt pris. Jag är skönt stolt!

Farida Al-Abani hade inte möjlighet att ta emot priset på plats i Karlstad, men var med via länk.

– Jag är så glad över att ha fått ett sånt pris. Jag är skönt stolt! säger hon.

Hon menar att en framgångsfaktor är att bjuda in och samarbeta med andra organisationer, ”så att man blir en jättestor rörelse”.

– Det tycker jag att vi ska dra nytta av i våra lokaler i hela Sverige, så att fler får upp ögonen för oss, säger hon, och avslutar med att önska kongressen lycka till i de fortsatta förhandlingarna – och att inte sätta streck i debatten för snabbt.

Mer från Accent