Kongress 2021

Spring till kongressen!

IOGT-NTO Atlet bjuder utmanar alla medlemmar att springa till sommarens kongress. Lika för alla: En digital kongress innebär ju att alla medlemmar har lika långt.

Accent ber Erik Wagner Sobelius, IOGT-NTO Atlet, att reda ut vad det hela handlar om.

– Vi bjuder in alla medlemmar att genomföra en så kallad Run streak, från och med 1 juni fram tills dess att kongressen är avslutad 4 juli. Det betyder att man ska springa lite varje dag, som en upptakt inför kongressen, och som ett roligt sätt att komma igång och röra lite mer på sig. Run streak är ett importerat koncept där man minst ska röra sig 1,6 km under max 20 minuter varje dag. 

Pandemin har gjort att många rör på sig mindre och Erik Wagner Sobelius menar att vi är flera som kanske behöver hitta nya former att komma i form. 

Hur blir det med medaljer, lagerkransar och folkets jubel?

– Alla som deltar ska rapportera in i vårt Facebookevent när de genomfört dagens aktivitet, och där får vi alla se till att peppa varandra och hurra.

”Sänk ambitionerna – du behöver inte springa snabbt eller långt. Att du deltar är det viktigaste.”

Erik Wagner Sobelius, IOGT-NTO Atlet

Han betonar att all deltar utifrån sina förutsättningar, det går bra att promenera också.

– Sänk ambitionerna – du behöver inte springa snabbt eller långt. Att du deltar är det viktigaste. Det som kan vara lurigt med en Run streak är ju att man vill hålla igång ”streaken” så att säga, att man riskerar att springa även om man har lite för ont i knäet eller så. Man får lyssna på sin kropp, särskilt om man är nybörjare. 

Vad har ni annars för er i IOGT-NTO Atlet?

– Vi genomförde precis en Run streak under maj månad som gav mersmak. Annars peppar vi varandra att röra lite på sig utifrån sina förutsättningar. Gå ut i skogen! Hitta till ditt närmsta utegym, etcetera. 

Vilket fysiskt arrangemang längtar du mest efter att delta i när restriktionerna lättar?

– Vi har fått projektpengar att utveckla gymverksamhet i samarbete med Tollare folkhögskola, och det ska ju bli riktigt roligt när vi kan sätta tänderna i detta. 

Mer från Accent