Kongress 2021

Let´s kongressfesta!

På lördagskvällen var det dags för kongressfest med specialdessert och Let´s Dance. Klackarna var stundtals – bokstavligen – i taket.

Kongress i IOGT-NTO är mycket politik – men också party. Under veckan har det bjudits på många tillfällen att umgås, se och lyssna på andra, om än digitalt på grund av pandemin. Det har bjudits på morgongympa, elvakaffe, föreläsningar, musikunderhållning, kongressaktuellt och nattkafé. För den som inte hunnit med så finns mycket samlat att se i efterhand.

Och ingen kongress utan kongressfest. Så på lördagen bjöds kongressdeltagarna på eftermiddagen in att lära sig laga den speciella kongressdesserten, med mycket bär och frukt.

På kvällen presenterades IOGT-NTO:s egen Let´s Dance, med tävlande par från Miljonlotteriet, den internationella verksamheten och Movendi, samt Kongressaktuellts programledarpar. Tävlingsinslagen var inspelade i förväg, och i ett av dem är klackarna verkligen i taket, eller..

Programledare var Åsa Hagelstedt, IOGT-NTO:s valberedning, i färgsprakande klänning med ankmönster. Till sin hjälp hade hon en kunnig jury med specialkunskaper om nykterhetsrörelsens verksamheter, som gav omdömena en extra dimension. De som följde tävlingen live använde också möjligheten att kommentera i chatten flitigt, och avgjorde tävlingen via en sluten omröstning.

Jurymedlemmarna Sofia Zackrisson, Korin Omar och Jens Lindh. Foto: Winnie Blom-Jensen

– Det var fantastiskt roligt och jag skrattade en massa. Så underbart med människor som bjuder på sej själva på det sättet, kommenterar Åsa Hagelstedt efter sändningen.

I röstsningscentralen, Anna Classon och Patric Tengström. Foto: Winnie Blom-Jenssen

– Det blev mycket överraskningar även för oss i studion, vi hade inte sett danserna i förväg och jag visste inte heller att min dans med hästen skulle vara med. Och största överraskningen var så klart när en dyngsur Kim Reenaas (IOGT-NTO:s generalsekreterare) kom in i studion.

Om Let´s Dance kommer att bli ett återkommande inslag på kongressfesterna återstår att se. 

– Jag hoppas att detta blir en ny tradition och leder gärna programmet live 2023!, säger Åsa Hagelstedt.

Vilket par som vann? Se själv här!

Mer från Accent