Ungas drickande

Ungas minskande drickande påverkar alkoholindustrin

Ungas minskade drickande skapar tryck på alkoholsvagare drycker. Industrin tror dock inte att fler kommer att välja helnykterhet, snarare dricka mindre men exklusivare.

Effekten av att unga dricker mindre påverkar den brittiska alkoholindustrin. Industriföreträdare tror dock inte att unga kommer att bli nykterister, snarare att de kommer att fortsätta dricka mindre, men välja exklusivare drycker.  Det skriver the Spirits business.

Frågan kom upp under ett möte anordnat av the Wine and Spirit Trade Association’s (WSTA). En deltagare ställde frågan vilken konsekvens ungas minskade drickande fått för industrin till en panel av industrirepresentanter. Svaret från panelen var att man ser behovet av att utveckla det alkoholsvaga sortimentet.

Däremot tror de inte att fler unga kommer att avstå från alkohol, utan snarare dricka mindre av högre kvalitet.

– Vi vet att generationen vi talar om är ute efter erfarenheter, medan generationen före dem var ute efter påverkan, säger Pierpaolo Petrassi, handelschef för livsmedelskedjan Waitrose.

Panelen diskuterade också Brexits påverkan på vin- och spritindustrin med anledning av att branschorganisationen Wine and Spirit Trade Association’s (WSTA) uppmanar sina medlemmar att förbereda sig p en hård Brexit. Pierpaolo Petrassi beskrev situationen som en mardröm.

Mer från Accent