Cannabis

Nu kommer marijuana på flaska

Nu säljs marijuana även i dryckesform i USA. ”Det är mer socialt att dricka än röka en joint”, säger skaparen av den THC-spetsade drycken ”Legal”.

Sedan två amerikanska delstater legaliserat cannabis för nöjesbruk tidigare i år, kommer den nu i olika former ut på marknaden. Exempelvis marijuanakakor, godis och cigaretter av olika märken.

Nu finns drogen även som drycken ”Legal” i åtta av 22 licenserade butiker i delstaten Washington som säljer marijuana i rekreationssyfte till kunder som fyllt 21 år.

Enligt Adam Stites, på företaget Mirth Provisions, är det en aptitlig dryck. Dessutom är det mer socialt att dricka än att röka drogen, menar han.

Drycken ”Legal” finns i fem olika smaker, bland annat grädde, socker och granatäpple. Varje flaska innehåller 22 milligram av rusämnet THC.

– Tillräckligt för att du ska känna att du är hög, men inte så mycket för att du bli alltför överväldig, säger Adam Sites, till nättidningen The Fix.

På flaskornas etiketter finns produktbeskrivningar om vilken känsla de olika smakerna kan ge. En blandning med citron och kryddig ingefära uppges vara ”så sanslöst avslappnande att du kan uppleva känslan att smälta in i din möbel” och ”förbered dig på många fantastiska timmar av total avslappning med att göra absolut ingenting”.

Adam Stites menar att marijuanadrycken känns mer social och mindre tabu än att röka drogen. Det är nog mer familjärt att bjuda mamma och pappa på en drink än på en joint, resonerar han.

Efter ökad kommersialisering av cannabis har flera ungdomar sökt sjukhusvård i Colorado efter att ätit marijuanakakor, utan tydlig styrka och mängd. Lagförslag utreds om att införa maxnivå och tydlig innehållsförteckning.

Mer från Accent