Cannabis

Ja till cannabis i sex delstater

Nio amerikanska delstater röstade under natten till onsdagen om legalisering av cannabis. I nuläget har tre delstater röstat för legalisering av rekreationellt bruk av cannabis och tre delstater har röstat för att tillåta medicinskt bruk.

Fem stater har röstat om legalisering av rekreationellt bruk av cannabis. Kalifornien, Massachusetts och Nevada har röstat för att legalisera medan Arizona röstat mot. Omröstningen i Maine är under onsdagsförmiddagen ännu för jämn för att uttala sig om. Det rapporterar CBS.

De flesta legaliseringsförslag som rör rekreationellt bruk av cannabis förespråkar att cannabis bör behandlas ungefär som alkohol med en åldersgräns på 21 år. Det kommer också vara förbjudet att röka på de flesta offentliga platser. I vissa stater kommer det även att bli lagligt att odla mindre mängder cannabis i hemmet.

Legaliseringen av rekreationellt bruk av marijuana i Kalifornien är en av den amerikanska legaliseringsrörelsens största segrar. Delstaten är USA:s mest folkrika och öppnar upp en stor marknad för cannabisindustrin. Medicinskt bruk av cannabis har varit tillåtet i Kalifornien i över 20 år.

I Florida, North Dakota och Arkansas röstades legalisering av medicinskt bruk av cannabis igenom. Delstaten Montana röstade ner förslaget.

Nio delstater röstade i natt om att legalisera cannabis, antingen för rekreationellt eller medicinskt bruk. Kalifornien, Massachusetts och Nevada röstade igenom förslag som legaliserar rekreationellt bruk medan Arizona röstade nej till ett liknande förslag och därför även i framtiden enbart kommer att tillåta medicinskt bruk. Maine röstade också om rekreationellt bruk men där pågår i skrivande stund ännu rösträkningen. Florida, North Dakota och Arkansas röstade för legalisering av medicinskt bruk medan Montana röstade nej till ett sådant förslag.

Ett foto publicerat av Tidningen Accent (@accentmag) Nov 9, 2016 kl. 3:31 PST

Mer från Accent