Junis

Tvillingarna Junis nyaste medlemmar

Junis växer ständigt. För bara några dagar sedan fick organisationen ytterligare två medlemmar. Åttaåriga tvillingarna Jonathan och Benjamin Bruchfeld Scharf vill ha Struten i brevlådan och åka på läger i sommar.

I sommar fyller pojkarna nio år och de har båda bestämt sig för att gå med i Junis, IOGT-NTO:s juniorförbund, eftersom de gillar tidningen Struten och gärna vill åka på läger i sommar.

När såg ni Struten första gången?

– Det var för några veckor sedan. Vår moster kunde inte bestämma vilka serietidningar hon skulle köpa till oss när hon kom och hälsade på, så när hon fick några Struten av en kompis så tog hon med dem. Vi började läsa och tyckte att tidningen var jättebra. Vi läste mer och mer och sedan ville vi gå med i Junis, säger Benjamin Bruchfeld Scharf.

– Ja, och vi fick veta att om vi går med i Junis så får vi Struten i brevlådan. Vi läste om alla roliga läger och sa till vår mamma att vi vill åka på Junisläger i sommar! säger Jonathan Bruchfeld Scharf.

Vad är det bästa med Struten?

– Jag gillar att Struten skriver om att Junis hjälper flyktingar och samlar in pengar. Sedan tycker jag att det är roligt att barn intervjuar vuxna. Jag kanske själv vill bli Juniorreporter när jag blir äldre, säger Benjamin Bruchfeld Scharf.

– Serien tycker jag är bra. Och knep och knåp, korsordet och Tobbe Trollkarl. Lägren är också kul att läsa om, säger Jonathan Bruchfeld Scharf.

Vilket läger skulle ni vilja åka på?

– Jag vill åka på skidläger och teaterläger! Jag är jättebra på att åka skidor och så gillar jag att spela teater, säger Jonathan Bruchfeld Scharf.

– Samma för mig. Men jag vill helst åka på ett läger där man får vara ute i skogen och bygga kojor, tälta, paddla kanot och bada, säger Benjamin Bruchfeld Scharf.

Fotnot: Just nu har Junis 11 589 medlemmar och 1 202 ledare.

Mer från Accent