Junis

Poppis påsklovs-Lan med Junis i Växjö

Påsklovet har just börjat, men det hindrar inte Junisbarn från Växjö att träffas på lokalen Vattentorget under två intensiva dagar för att spela dataspel och umgås.

De kom redan tidigt måndag morgon, ett femtontal Junis-barn mellan 7 och 12 år, för att Lana på Vattentorget i Växjö. Lokalen öppnade klockan 8 på morgonen och då började också de första dataspelssugna barnen att droppa in. Lanet har pågått under måndag och tisdag, men till skillnad från ett klassiskt LAN då man spelar dygnet runt, kom föräldrarna och hämtade sina barn sen eftermiddag.

Påsklovsaktiviteten är Junis-barnens eget förslag, som lades på distriktsårsmötet.

– Det känns jättebra och roligt att det är barnen själva som vill detta, säger Jonathan Kraft, UNF:are som under de här dagarna har agerat Junis-ledare.

Han berättar att det mest populära spelet har varit Minecraft. Men även spel som Mario Kart har lockat många. Det har varit blandade åldrar på barnen och förutom att spela har de också lunchat ihop i lokalen.

Stämningen har varit högljudd – minst sagt.

Det har varit hetsigt och skrikigt så som det blir när man spelar dataspel. Men det har varit jättekul! Det är första gången i testar detta, men det lär inte vara den sista, säger Jonathan Kraft.

Vill du läsa mer om alkohol och andra droger? Prenumerera kostnadsfritt på Accents nyhetsbrev och få veckans nyheter direkt i din mejlbox:

Din e-post

»

Mer från Accent