Junis

Mona Örjes kan bli Junis nya förbundsordförande

Mona Örjes är valberedningens förslag på ny förbundsordförande i Junis. Mona har en gedigen rörelsebakgrund och känner sig stolt över nomineringen.

I dag nomineras Mona Örjes till valberedningens förslag på ny förbundsordförande i Junis. 46-åriga Enköpingsbon och tvåbarnsmamman Mona Örjes arbetar för närvarande som distriktskonsulent i Uppsala, men ser fram emot rollen som Junis förbundsordförande – om hon blir vald på kongressen i sommar. Hon efterträder i så fall Catharina Sandberg.

– När valberedningen frågade mig om jag ville bli ordförande i Junis blev jag jättestolt. Det känns otroligt bra! Tänk att få vara en del av teamet som leder Sveriges bästa och viktigaste barnorganisation.

Mona Örjes anser att hennes styrka är att hon har hela rörelseperspektivet. Hon har suttit i UNFs förbundsstyrelse och arbetar för närvarande för IOGT-NTO. Dessutom har hon alltid jobbat med människor: inom äldreomsorgen, på fritidshem och som lärare. Hon har utöver det erfarenhet av lokalpolitiska uppdrag.

– Jag vet hur man jobbar lokalt, jag är en rörelsemänniska och har erfarenhet av både opinionsbildning och föreningsarbete, säger hon.

En fråga som hon brinner särskilt för är barn som lever i miljöer med missbruk.

– Min vision för Junis, om jag blir vald, är att fortsätta ha bra barnverksamhet, men med en tydligare påverkansagenda. Många av de barn som kommer till våra verksamheter växer upp med missbruk och det känns viktigt att Junis lokalt arbetar ännu mer med dessa frågor. Jag vill öka stoltheten hos våra ledare. Vår verksamhet betyder så mycket mer än bara bra verksamhet! Jag skulle vilja att vi lokalt också ställer krav på stödgruppsverksamhet, säger Mona Örjes.

Övriga förbundsstyrelseförslag kommer att presenteras i sin helhet närmare kongressen.

Mer från Accent