Rörelsen

Junis adventskalender ger Vit Jul-kampanjen en skjuts

I dag öppas första luckan i Junis adventskalender, Röster om julen. 24 mer eller mindre välkända personer skriver ett juligt inlägg fram till julafton.

I dag lanserar Junis sin adventskalender Röster om Julen för andra året i rad. Genom att klicka in sig på www.junis.org/vitjul kan man varje dag fram till julafton läsa ett juligt blogginlägg från externt och internt kända personer. Först ut i dag är Junis förbundsordförande Catharina Sandberg

– Vi har i år hittat en väldigt bra blandning på mer eller mindre kända personer som fritt får berätta något som är förknippat med julen. Vissa inlägg handlar om barns utsatthet under julhelgen, men långt ifrån alla. Det är högt och lågt och kan också handla om ett julminne eller en hobby. Skribenterna har fått ganska fria händer, säger förbundskonsulenten Anna Carlsson Cheikh.

Hon hoppas att inläggen ska sprida sig på sociala medier.

– Syftet med vår adventskalender är att uppmärksamma Vit Jul-kampanjen utan att skriva folk på näsan. Målgruppen är vuxna utanför nykterhetsrörelsen och varje inlägg kommer att ha en egen länk. Vi ser gärna att de som läser sprider inläggen så att ännu fler blir uppmärksammade på kampanjen och på Junis arbete, säger Anna Carlsson Cheikh.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer