IOGT-NTO

Johnny Mostaceros mål: 50 000 medlemmar i IOGT-NTO

50 000 medlemmar. Det borde IOGT-NTO ha, enligt ordförande Johnny Mostacero. ”Vi måste våga tro på oss själva”, säger han.

Under inledningen av IOGT-NTO:s januarikonferens i Köping sa Johnny Mostacero att hans mål är att IOGT-NTO har 50 000 medlemmar när han slutar som ordförande. Ett ganska stort mål för en organisation som de senaste åren hållit sig kring 30 000-strecket.

– Jag tror att vi är en organisation som kan vara 50 000 medlemmar. Att vi nu fokuserar mycket på alkoholnormen som en begränsande norm tror jag kan vara incitament till att faktiskt gå med i IOGT-NTO. Det är en fråga som är viktig för väldigt många människor, säger Johnny Mostacero.

När IOGT-NTO värvade som mest intensivt på 00-talet var organisationen närmare 48 000 medlemmar. Därför tror Johnny Mostacero att det mål han satt upp är möjligt, även om det handlar om 20 000 nya medlemmar och en medlemsökning på närmare 70 procent.

– Ibland så måste man faktiskt våga sätta ett mål som är väldigt högt för att höja blicken, för annars finns risken att man nöjer sig med 30 000 medlemmar. När jag säger 50 000 så tänker folk kanske att jag är helt galen … Men jag tror på riktigt att målet är möjligt att uppnå. Vi måste våga tro på oss själva och våga tro att vi är en organisation som har den potentialen. Det handlar om självförtroende och självkänsla, säger Johnny Mostacero.

Du säger att du vill uppnå det här målet innan du slutar som ordförande. Så: hur länge planerar du att vara ordförande?

– Haha, ja, det kan man fundera över … Det är kongressen som väljer hur länge jag får vara ordförande. Men jag tror att det är rimligt att nå 50 000 medlemmar inom de sex år som den här strategiperioden sträcker sig.

Hur många av de här 50 000 medlemmarna tänker du värva själv?

– Jag har börjat med att värva en här förra veckan, så jag är verkligen på gång. Och jag utmanar alla våra medlemmar att se sig omkring i sina nätverk och faktiskt ställa frågan.

Mer från Accent