Nykterhet

Johan Sundqvist ny regionchef för internationella kontoret i Östafrika

Den 1 juni börjar 32-åriga Johan Sundqvist sin nya tjänst som regionchef för IOGT-NTO-rörelsens internationella kontor i Östafrika. I slutet av sommaren kommer resten av familjen ner till Dar es-Salaam; fru och två små barn.

– Det känns fantastiskt roligt att få möjlighet att vidareutveckla vårt arbete i Östafrika. Vi har gjort mycket, både i form av välfungerande projekt samt lobbyarbete. Vår närvaro är viktig, eftersom alkoholfrågan är lite bortglömd i biståndssammanhang. Jag tror och hoppas att jag kan tillföra mycket och ser mycket fram emot detta, säger Johan, som är kontrakterad för två år till att börja med.

Johan Sundqvist kommer närmast från SIDA, där han arbetar som projektledare för en onlineutbildning. Han har lång och mångfacetterad erfarenhet av både folkrörelse- och biståndsarbete i Tanzania och Rwanda. Bland annat har han studerat folkrörelser på forskarnivå i Rwanda. Dessutom har han varit aktiv inom scoutrörelsen, har varit förbundssekreterare för Vi Unga (Landsbygdsrörelsens ungdomsorganisation) samt drivit eget företag inom lobbying och ledarskap riktat till unga.

– Så man kan säga att jag är välmeriterad för tjänsten som regionchef i Östafrika, konstaterar Johan och berättar att han planerar att försöka lyfta alkoholfrågan i den offentliga debatten i Östafrika.

– Jag ser också fram emot att förbättra och utveckla de fungerande projekt vi har, men även ta tag i de projekt som ännu är i sina lindor.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer