IOGT-NTO

IOGT-NTO taggar till i Varberg

Varbergsföreningen Leon Gambetta firar 130 år i år. En av höjdpunkterna i firandet blir IOGT-NTO:s medverkan i Varbergs berömda kaktusplantering, där en meterhög IOGT-NTO-logotyp kommer att synas.

Hallå där Boris Gabrielsson, ordförande i IOGT-NTO Leon Gambetta i Varberg. Föreningen fyller 130?

– Ja, det var den 25 januari, men vi firade lite i förväg under vårt högtidsmöte. Firandet var i all enkelhet. Däremot kommer 130-årsjubiléet att synliggöras ordentligt här i Varberg under sommaren. Vi har en stor kaktusplantering i centrala Varberg, där vi ville vara med i år. Vi ansökte och kom med i konkurrens med bland andra Frimurarorden, som fyllde 100 år. Det känns jätteroligt!

Vad innebär medverkan i kaktusplanteringen?

– Det innebär att vi, förutom att plantera kaktusar, kommer att synas med ett stort IOGT-NTO märke. Loggan blir jättestor, flera meter hög, och vi kommer även att ha en tavla ovanför som berättar om IOGT-NTO. Det känns som ett väldigt värdigt sätt att hedra Leon Gambettas 130-årsjubileum. Kaktusplanteringen, som kommer igång i maj, blir en riktig höjdpunkt på firandet.

Hur många medlemmar har Leon Gambetta?

– Ungefär 150. Men det är lite olika hur många som är aktiva och dyker upp på våra arrangemang. Men ibland blir vi överraskade. Häromdagen kom fågelexperten Janne Stenberg på besök för att berätta om fåglar, samtidigt som vi bjöd på våfflor. 90 personer kom! Det blev smockfullt i lokalen.

Mer från Accent