Jubileum

IOGT-NTO i Väddö firar 75 år

I lördags firade IOGT-NTO i Väddö 75 år med musik, tårta och diplom. Föreningens grand old lady Inga Gustafsson, 86, var självklart på plats. Hon har varit med lika länge som föreningen har funnits.

I lördags firade IOGT-NTO i Väddö utanför Norrtälje 75 år. Ett extra festligt jubileum med Inga Gustafsson närvarande – hon har varit föreningens nav under alla 75 åren. Hon gick med i Junis som 11-åring och har varit aktiv inom IOGT-NTO sedan dess, bland annat som föreningsordförande.

I dag har hon, med ålderns rätt, klivit åt sidan för yngre förmågor. Numera heter IOGT-NTO föreningens ordförande Olle Åkerlund. Men Inga har fortfarande ett finger med i spelet.

– Jag är fortfarande kassör för alla tre förbunden. Så länge jag orkar och hänger med vill jag vara aktiv. Då har jag fortfarande lite kontroll, säger hon glatt.

I Väddö har man alltid arbetat gränsöverskridande mellan förbunden och man samarbetar kring det mesta, även om man också har separata arrangemang. Junis har ett 30-tal medlemmar, likaså UNF. IOGT-NTO har cirka 60 medlemmar.

– Ungarna är lika härliga nu som de var då. Enda skillnaden är väl att det i dag finns fler föreningar som slåss om deras uppmärksamhet, konstaterar Inga.

75-årsjubiléet firades bland annat med tårta, sång, musik, tävlingar, uppvaktning från kommunen och utdelning av diplom till trogna gamla medlemmar, däribland till Inga.

Mer från Accent