Rörelsen

Festlig förenande folkfest på Folknykterhetens dag i Göteborg

Solen sken från en klarblå himmel när hundratals Göteborgare och hela nykterhetsrörelsen samlades i Flunsåsparken på Hisingen på Folknykterhetens dag.

I Göteborg samarbetar nykterhetsrörelsens förbund enligt devisen ”tillsammans är vi starkare”. Särskilt vid stora arrangemang, som Folknykterhetens dag, är såväl IOGT-NTO, Junis, UNF, NBV, det sociala företaget Vännplatsen, MHF och många fler närvarande för att visa omvärlden att i nykterhetsrörelsen händer det grejer.

Under Folknykterhetens dag i Flunsåsparken möttes besökarna av ett digert program och många kul aktiviteter. På scenen kunde barn och vuxna roas av bland andra Pettson och Findus och en skönsjungande Jessica Andersson. Dagen inleddes också med ett tal av IOGT-NTO:s förbundsordförande Johnny Mostacero.

I parken erbjöd Junis ansiktsmålning i sitt tält samt fiskdamm för de minsta. Vännplatsen höll i ett miniloppis.

Vid ett litet bord bjöd IOGT-NTO-medlemmarna Evelyn Eriksson och Erik Andersson på Godtemplardricka. Några nya medlemmar blev det inte under förmiddagen, men väl några bra samtal med nyfikna besökare.

Evelyn Eriksson har varit medlem i 47 år och deltar så ofta hon kan i nykterhetsrörelsens arrangemang.

– Det är så roligt att vara här. Stämningen är fantastisk. Jag är övertygad om att bara genom att vara här och visa upp oss så gör vi skillnad, säger Evelyn Eriksson.

Även besökarna som tog sig hit var nöjda med nykterhetsrörelsens arrangemang i Flunsåsparken. Ellinor Malmborg var på plats med döttrarna Hillevi och Stina.

– Vi bor i området och valde att komma hit i dag. Jag tycker att det är jättebra att nykterhetsrörelsen syns i sådana här sammanhang. Det kan de gärna fortsätta med! Barnen har kul och det finns något för alla, även oss vuxna, säger hon.

Häng med på en rundtur:

Mer från Accent