Nykterhet

Linda Engström ny kommunikationschef på IOGT-NTO

Linda Engström, tidigare vikarierande chef för IOGT-NTO:s påverkansavdelning, kan nu också titulera sig kommunikationschef.

I samråd med IOGT-NTO:s generalsekreterare Peter Moilanen har hon axlat båda rollerna. Allt för att skapa bättre samverkan mellan kommunikation- och påverkansfrågor.

– Det känns mäktigt och är en både kittlande och smickrande utmaning för mig. Lite läskigt känns det förstås, eftersom ett väldigt stort ansvar vilar på mina axlar. Tidigare var vi två, nu är jag ensam. Men det finns också en tjusning i att det jag gör i den här organisationen är viktigt och på riktigt, säger Linda Engström, som tycker att de båda chefsrollerna är väl sammanflätade. Det känns logiskt att de nu hör ihop.

– Kommunikation och påverkansarbete går hand i hand, båda delar är lika viktiga. Mitt jobb blir nu att kommunicera och påverka politiskt, internt och externt med varumärkesbyggande och vilka vi är. Jag tycker att det känns superkul. Nykterhet är en viktig fråga i dag och jobbet passar mig som handen i handsken, säger Linda Engström.

Hon få medhåll av Peter Moilanen, som valt att synkronisera de här två avdelningarna för att få större kraft i det alkoholpolitiska arbetet.

– På sikt är jag övertygad om att vårt alkoholpolitiska arbete kommer att få större genomslag och att vi kommer att nå ut ännu bättre, konstaterar han.

Linda Engström har under en tid haft ett vikariat som chef för påverkansavdelningen och tar nu alltså över chefsskapet över den sammanslagna kommunikations- och påverkansavdelningen. Sara Heine som tidigare var chef för påverkansavdelningen kommer efter sin föräldraledighet att bli chef för den nyinrättade internationella avdelningen (ett arbete som tidigare låg inom påverkan).

Mer från Accent