Världens barn 2022

Café Skogen samlar till Världens barn

IOGT-NTO i Örebro satsar stort på insamlingen till Världens barn – bland annat genom våffelservering.

På Café Skogen i Örebro har man under många år samlat in pengar till Världens barn-kampanjen.

– Det är extra viktigt med insamlingar som världen ser ut, det är jätteviktigt att vi ställer upp och hjälper till i världen, säger Carl-Erik Karlsson, som sköter kaféverksamhet och uthyrningar. 

Cafét bjuder int till ”Våffelfredag” varje fredag klockan 10–16 fram till 16 december. Flera har redan anmält sig för att skänka en krona till Världens barn per såld våffla. 

– Vi kan sälja mellan 75-100 våfflor på en dag, och då blir det ju ganska mycket pengar. Tisdag till fredag kommer vi också att skänka 500 kronor av dagskassan.

Lördagen den 8 oktober skänker Café Skogen hela dagskassan till Värdens barn. 

– Det kommer att vara aktiviteter under hela dagen, bland annat kommer Trivselkören uppträda. De kommer och sjunger också och ställer upp för världens barn. 

Förra året introducerades en digital sparbössa för att underlätta insamlingen. 

– Det sa bara pang förra året och det var inga problem att samla in digitalt. Det är ju en utmaning eftersom människor inte har kontanter längre. Då nådde vi 10 000 kronor ganska enkelt, och jag hoppas att vi kan nå 20 000 i år.

Insamlingen pågår året ut och föreningen har en loppis där människor kan lämna bidrag. 

– Vi har bössor vid vår bokförsäljning och köparna lämnar kanske en femma per bok, så vi har nog några tusen redan. Vår stora satsning sker vecka 40, tisdag den 4 tills lördagen den 8 oktober. 

Carl-Erik Karlsson vågar inte ha några förhoppningar om hur många som kan tänkas komma men han säger att de i år har ett större evenemang än de brukar ha. 

– Vi har ingen aning om hur många som kommer men vi har lagt ut det digitalt på många ställen. Vår stora satsning sker vecka 40 tisdag den 4:e tills lördagen den 8:e. 

Mer från Accent