Cannabis

Kortlivad cannabisbubbla efter Gamestop

Efter uppståndelsen kring Gamestop-aktien har Reddit gått vidare till att intressera sig för cannabis.

Redditforumet Wallstreetbets är ett forum där användare diskuterar aktieinvesteringar. För några veckor sedan fick forumet stor uppmärksamhet då de lyckades blåsa upp aktien för Gamestop, en butikskedja som säljer spel och som länge gått dåligt. Efter att uppståndelsen kring Gamestop klingat av vände sig forumets medlemmar istället till cannabisbranschen. Det rapporterar Forbes.

Cannabisindustrin lever nu också på hoppet om att den nya amerikanska presidenten Joe Biden kommer att driva igenom en legalisering av cannabis på federal nivå i USA.

Flera kanadensiska cannabisbolag fick se sina aktier skjuta i höjden till följd av uppmärksamheten. Cannabisproducenten Tilray ökade med 120 procent på några dagar, Sundial Growers ökade med 200 procent. Trots att inget av bolagen ännu rapporterat någon vinst. Sundail redovisade en förlust på 175 miljoner dollar under de sista 10 månaderna 2020.

Men hajpen på cannabisaktier nådde aldrig samma nivå som Gamestop, och i torsdags vände kurvorna ner igen.

Eftersom cannabis ännu inte är lagligt på federal nivå kan investerare ännu inte tjäna pengar på de amerikanska bolagen lika lätt som på de kanadensiska. Men det är främst den amerikanska marknaden som står inför en förändring, och i Kanada har cannabisbolagen haft svårt att göra de vinster som man först hoppats på. Flera kanadensiska cannabisaktier har nedvärderats av analytiker under det senaste året.

Mer från Accent