Covid 19

Lyckad första värvning

Äntligen! Så kan man sammanfatta verksamhetsutvecklarna Korin Omar och Robert Lindh när de beskriver känslan efter det första värvartillfället efter pandemin.

Helgen 9–10 oktober genomfördes en värvningskampanj i Rinkeby. Det var den första sedan pandemin bröt ut för distrikt Östs verksamhetsutvecklare Korin Omar och Robert Lindh. Värvningen genomförde de tillsammans med föreningarna Sollentuna och Kurdiska gemenskapen.

– Det var en jättebra känsla att äntligen komma ut och träffa föreningar och möta människor, säger Korin Omar.

Och inte blev det sämre av att resultatet blev positivt.

– Vi värvade 25 nya medlemmar. Det var verkligen lyckat. Vi har varit där ett antal gånger tidigare, men nu var det länge sedan. Folk kände igen oss och välkomnade oss tillbaka. 

Foto av Robert Lindh
Robert Lindh. Foto: Eva Ekeroth

Robert Lindh instämmer.

– Det var jättekul. Är det något man längtat efter så är det att komma ut bland folk igen. Det känns att verksamheten börjar rulla på nu. Precis före pandemin startade vi sex nya föreningar i Järvaområdet, så det känns som om vi måste jobba hårt där för att ta hand om dem så att de får igång sin verksamhet och blir kvar hos oss, säger han.

IOGT-NTO har också inlett ett samarbete med Spånga blåbandsförening.

– De har varit aktiva i Järva länge. Bland annat driver de språkkafé för kvinnor. Sådant som de gör ska ju inte vi göra. I stället kan vi lyfta deras verksamhet så att det kommer fler och tvärtom. I stället för att tävla om medlemmarna kan vi samarbeta och bygga nätverk. Det vinner alla på.

Lördagen därpå fortsatte distrikt Öst värvningen i Norrtälje.

– Fast det var inte bara värvning. Vi pratade med mycket folk och delade ut flyers med inbjudan till en föreläsning med Sanna Lundell. Hon kommer till vår förening på måndag, säger Eva Blomstrand Persson, ordförande i lokalföreningen Roslagens hopp.

Adem Mustedanagic och Eva Blomstrand Persson från Roslagens hopp, värvar och informerar i Norrtälje. Foto: Robert Lindh

Resultatet av värvningen blev en medlem.

– Det är ungefär så det brukar se ut när vi värvar. Men att prata med folk ger ju också en del. Jag hör till dem som tycker det är roligt att stå ute och slänga käft. Det var många olika sorters människor som kom fram till oss; allt från de som höjde glaset med Godtemplardricka och sa ”skål”, till de som var genuint intresserade även om de kanske inte kan tänka sig att bli medlemmar.

Många Norrtäljebor känner åtminstone till lokalen.

– Många nämnde lokalen och hade varit där och dansat eller i något annat sammanhang. En hel del kom också ihåg föreläsningen vi hade med Benny Haag, fast det var flera år sedan.

Mer från Accent