Forskning

Deprimerade använder mer cannabis

Deprimerade amerikaner använder dubbelt så mycket cannabis idag jämfört med för 15 år sedan enligt en ny studie.

Cannabisanvändingen i USA har ökat sett till hela befolkningen mellan 2005 och 2017.
– Ökningen i cannabisanvändning sker snabbare bland de med depression, säger studiens författare Renee Goodwin vid Columbia university till Science Daily.

Bland de utan depression hade 8,7 procent använt cannabis under den senaste månaden, medan samma siffra hos människor med depression var 18,9 procent.

Deprimerade skattar också riskerna med att använda cannabis som lägre jämfört med de utan depression. Bland de deprimerade som inte såg någon risk med att använda cannabis regelbundet hade mer än en tredjedel använt cannabis under den senaste månaden. Bland de som skattade risken med cannabisanvändning som hög var det bara 1,6 procent som använt cannabis de senaste 30 dagarna.

I den yngsta åldersgruppen deprimerade (18 till 25 år) var också cannabisanvändningen högre än bland andra grupper; 29,7 procent hade använt cannabis under den senaste månaden.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer