Trafikhjälte

Naser Lubishtani Årets Trafikhjälte

Naser Lubishtani från Malmö korades till Årets Trafikhjälte på Trafiknykterhetens dag i onsdags. Utnämningen fick han för att ha struntat i sin egen bekvämlighet för att rädda liv.

Naser Lubishtani låg bakom en bil som körde vingligt. Han lyckades stoppa på bilen och upptäckte att ett gäng påverkade ungdomar satt i den.

Naser Lubishtani bad ungdomarna att lämna bilen och erbjöd sig att skjutsa dem till den fest de skulle till. Han erbjöd sig dessuotm att häta dem när festen var slut.

Ungdomarna tackade ja och Naser Lubishtani hämtade dem senare på natten och körde dem hem.

I över 17 år har Naser Lubishtani dessutom nattvandrat i Malmö.

Naser_Lubishtani
På Trafiknykterhetens Dag 7 maj korades Naser Lubishtani från Malmö till Årets Trafikhjälte.

Priset delas ut av MHF och Körkortonline.se och består av en belöning på 10 000 kr, diplom samt en hedersutmärkelse, formgiven av artisten Michaela de la Cour.

Utmärkelsen Årets Trafikhjälte delas varje år ut till någon som utmärkt sig för att ha visat civilkurage, stor bragd och handlingskraft i risk-, och olyckssituationer i trafiken.

– Jag tackar alla som röstat på mig. Jag kommer att fortsätta med de här insatserna så länge det bara går, sa Naser vid prisutdelningen på Stortorget, Växjö.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer