Alkoholcatering

Fortsatt alkoholcatering i amerikanska delstater

Texas och Florida tillåter nu hemköp och hemleverans av alkohol från restauranger. Vilket även övervägs i Colorado.

Pandemin har använts som en anledning att ändra om i lokal alkohollagstiftning på flera platser. Senast i raden är de amerikanska delstaterna Texas och Florida.

I Florida är det nu lagligt att köpa alkohol när man köper med, eller beställer hem, mat från en restaurang. Detta blev tillfälligt tillåtet under pandemin, men i förra veckan permanentades beslutet av delstatens guvernör. Det rapporterar Palm beach post.

Enligt den nya lagen måste alkohol beställas tillsammans med mat, och maten måste motsvara minst 40 procent av summan på kvittot. Lagen omfattar endast restauranger vars inkomster till största delen (51 procent) kommer ifrån matförsäljning. Alkohol kommer heller inte gå att köpa hem efter midnatt.

Texas tillåter nu att öl, vin och blandade drinkar säljs tillsammans med hämtmat och hemlevererad mat. Både guvernören och delstatssenaten ställde sig bakom beslutet. I Texas har man tillfälligt tillåtit denna typ av alkoholförsäljning sedan mars förra året. Det rapporterar Texas tribune.

I båda delstaterna är förhoppningen att de nya bestämmelserna ska hjälpa restaurangnäringen att överleva restriktionerna under pandemin. Även Colorado överväger att permanenta sitt försök med att tillåta försäljning av blandade drinkar för avhämtning eller beställning, enligt Colorado sun. Liknande tillfälliga bestämmelser finns i ytterligare ett 30-tal amerikanska delstater.

Mer från Accent