alkoholfritt

Rekordstort intresse för alkoholfritt öl

Alltfler svenskar väljer alkoholfri öl. Många nya sorter har dykt upp på marknaden. Fler skulle dock önska bättre utbud på restaurang. Det visar en ny undersökning från Carlsberg.

Av en undersökning som SIFO gjort för Carlsberg Sverige framgår att alkoholfritt öl blivit allt populärare. Nästan var tredje svensk, 29 procent, dricker alkoholfritt öl minst några gånger om året.

– Under senare år har intresset fullkomligen exploderat. Vi märker också att allt fler väljer alkoholfritt eller alkoholsvagt öl vid andra tillfällen än då de inte får dricka alkohol, till exempel vid en middagsbjudning, säger Henric Byström, kommunikationschef på Carlsberg Sverige, i ett pressmeddelande.

Fler svenskar önskar också att utbudet på restauranger blir bättre. Sextio procent kan tänka sig att dricka alkoholsvag öl på restaurangen, men bara fem procent tycker att krogarnas utbud av alkoholfria alternativ är bra.

 

Desto nöjdare är svenskarna med utbudet i livsmedelsbutikerna. Var fjärde svensk anser att utbudet av alkoholsvag öl i den lokala mataffären är bättre i dag än för ett par år sedan.

En majoritet av svenskarna, 63 procent, ser till att ha alkoholfria alternativ hemma när de bjuder gäster på middag.

Undersökningen genomfördes i mars 2015. Totalt ingick drygt 1 000 personer i åldern 20 till 79 år i undersökningen, spridda över hela Sverige.

Mer från Accent