Stort beslag av cannabis

DRUGNEWS. Vid polisrazzior i Stockholm har ett nätverk som odlat cannabis i stor skala avslöjats. Tre huvudmän har gripits och över tio kilo torkad cannabis beslagtagits.

Tillslagen gjordes en tidig morgon för knappt en månad sedan mot flera adresser. På tre ställen hittades odlingar i södra Stockholm, bland annat i ett lönnrum bakom en skivstudio där fyra tält med halvmeterhöga plantor hittades. Odlingarna var utrustade med värmelampor och automatisk bevattning.

En av de tre huvudmän som greps är skivbolagsproducent.

Polisen hade spanat en längre tid mot nätverket. Värdet av den beslagtagna marijuanan – som är ett av det största av svensktillverkad cannabis – är värt omkring en miljon kronor i missbrukarled, rapporterar Svenska Dagbladet.

Odling av cannabis i industriell skala har ökat i Västeuropa senare år. Polisen hävdar att Sverige nu är på väg att bli självförsörjande på drogen som är den vanligaste illegala narkotikan i landet.

• Trots det mer än fördubblades tullens beslag ifjol av cannabis, hela 1,1 ton (främst hasch) stoppades vid 950 olika beslag. Merparten kommer ursprungligen från Marocko.

Drugnews/SL

Växande odling av marijuana i Sverige. Läs mer.

Mer från Accent