Gårdsförsäljning

Stängd dörr för gårdsförsäljning av vin

Regeringen och IOGT-NTO är överens. Det blir ingen gårdsförsäljning av alkohol. ”Omsorgen om folkhälsan går först”, skriver Gabriel Wikström och Anna Carlstedt i en gemensam debattartikel i Aftonbladet.

I en debattartikel i fredags i Aftonbladet skriver folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister Gabriel Wikström och IOGT-NTO:s ordförande Anna Carlstedt:

”Systembolagets ensamrätt är väl fungerande och något vi vill bevara och stärka. Ett led i detta är att samarbetsregeringen nu lägger delbetänkandet ”Gårdsförsäljning”, till handlingarna – regeringen stänger helt enkelt dörren för gårdsförsäljning av alkohol i Sverige.”

Artikelförfattarna påpekar också att organisationer som Världsbanken och World Economic Forum betonar vikten av att använda de effektivaste åtgärderna mot alkoholens skadeverkningar i det internationella arbetet för att minska kostnader och mänskligt lidande av icke smittsamma sjukdomar.

”Detta är några av de starka argument som finns för en restriktiv och ansvarsfull alkoholpolitik som syftar till att minska konsumtionen av alkohol”, skriver Anna Carlstedt och Gabriel Wikström.

Mer från Accent