Almedalen

Soberian invigd i Almedalen

Under både högtidliga och uppsluppna former invigdes Soberian i Almedalen på söndagskvällen med tal av landshövdingen, musikunderhållning och mingel med Almedalsdrinken.

Ett drygt hundratal personer hade sökt sig till Soberians invigningsmingel och stämningen var hög från första stund. Det blev direkt trängsel kring Almedalsdrinken och snittarna. Gotlands landshövding Cecilia Schelin Sejdegård invigningstalade och framhöll bland annat det positiva med att Soberian finns som en motvikt till alkoholnormen, särskilt under Almedalsveckan när många deltagare skålar i rosé redan tidigt på dagen.

På plats fanns bland andra Christian Levander från NBV Gotland, som varit med och byggt upp Soberian. Han berättar att förväntningarna på veckan är höga och han ser fram emot att knyta nya kontakter.

– Jättekul att så många ville komma hit i dag. Nu är det igång, det känns toppen, säger han.

Sara Dinwiddie från IQ. Foto: Maria Zaitzewsky Rundgren

Även Sara Dinwiddie, som kommer från IQ, tycker att Soberian känns relevant och bra och hon ser fram emot att få ut så mycket hon bara kan av de få dagar hon är på plats.

– Det finns ett otroligt nätverk av människor här, säger hon och passar på att berömma årets Almedalsdrink.

– Jag är svag för blåbär, så den är perfekt. Läskande och god!

Astrid Wallner och Gunnel Brozén. Foto: Maria Zaitzewsky Rundgren

Även den äldre generationen var på plats, 83-åriga Astrid Wallner och 97-åriga Gunnel Brozén, båda gotländskor, tyckte det kändes självklart att komma hit och delta i minglet – även om de tycker att musiken som spelas känns lite väl ungdomlig.

– Jag har varit med sedan jag var barn och har bland annat varit med och arrangerat nykter dans, säger Astrid Wallner.

Hon klappar i takt när musiken drar igång. Någon dans blir det inte denna kväll, men som aktiv inom NBV tycker hon att kultur och musik är viktigt.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer