Politik

Nu är vi utbildade

Under eftermiddagen idag körde vi en kort internutbildning på redaktionen. Jag gjorde en kort genomgång av hur den här sajten egentligen fungerar bakom kulisserna och alla fick lära sig hur man gör när man lägger in nya texter, bilder och blogginlägg. Kul!

Som ni ser har vi också fixat lite med designen. Rubrikerna har blivit svarta för bättre kontrastverkan och läsbarhet (men är fortfarande klickbara länkar) och vi har börjat experimentera med bildpuffar i sidospalten till artiklar och reportage som vi vill lyfta fram.

Det sista är ganska viktigt – i takt med att vi blir duktigare på att lägga ut material på sajten snabbt så försvinner ju också artiklarna från första sidan snabbare. En snygg puff i sidokolumnen tror vi kan ge artiklar längre liv. Just nu är det Obama-artikeln som ligger där, läs om du inte har gjort det!

Vi hoppas också kunna publicera nya artiklar i ett hyfsat jämnt tempo framöver. Hittills är det mest jag som har skött detta och eftersom jag bara jobbar halvtid på Accent har det blivit lite ryckigt. Men nu när alla kan lägga in material blir det förhoppningsvis jämnare!

Pierre Andersson

Mer från Accent