Miljonlotteriet

Miljonlotteriet rustar inför avreglering

Den 1 januari avregleras den svenska spelmarknaden. Miljonlotteriet måste nu bli ännu bättre på att kommunicera sitt syfte, säger VD Jonatan Hjort.

Som Accent tidigare rapporterat så har Miljonlotteriets försäljning gått dåligt under det senaste året. Under de första tre kvartalen av 2018 har nettoomsättningen sjunkit med 24,8 procent enligt Lotteriinspektionens siffror.

Nu genomför Miljonlotteriet en omorganisering som innebär att sex personer sägs upp och fyra omplaceras.

– Vi måste ju hela tiden se till att vi gör det vi gör på rätt sätt och med rätt personalstyrka. Det är tufft på den svenska spelmarknaden just nu, säger Jonatan Hjort.

Och hårdare kommer det bli när spelmarknaden avregleras. De traditionella aktörerna på den svenska spelmarknaden har under de senaste åren förlorat en allt större del av spelmarknaden till nätcasinojättarna. Genom att agera från utlandet, men ändå rikta sig mot den svenska marknaden har dessa aktörer kunnat kringgå svenska lagar.  I april beslutade dock Sveriges regering att släppa in dem på marknaden.

Jonatan Hjorts lösning på den ökade konkurrensen är att Miljonlotteriet måste bli ännu tydligare i att kommunicera vart lotteriets pengar går.

– I kundundersökningar och ser vi att 70-80 procent av våra kunder tycker att vårt ändamål är bra, eller mycket bra. Vår strategi är att bli ännu mer tydliga med att pengarna går till IOGT-NTO-rörelsens verksamheter, säger han.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer