Kongress

IOGT-NTO-rörelsen intog Stora Torget i Borås

IOGT-NTO-rörelsen bjöd Boråsarna på underhållning på Stora Torget i form av Looptroop Rockers.

På torsdagskvällen invaderades Stora Torget i Borås av kongressdeltagare får IOGT-NTO-rörelsen. Det var premiär för Borås stads Sommartorsdag, ett evenemang som pågått sedan 1989 med underhållning på torget och kvällsöppna butiker.

Just denna premiärtorsdag såg dock annorlunda ut en vanligt genom att Junis, UNF:s och IOGT-NTO:s ordföranden, Catharina Sandberg, Vidar Aronsson och Anna Carlstedt tog plats på scenen.

Boråsarna bjöds också på underhållning av Looptroop Rockers som fick agera förband till det State of Drama, som var det band Borås kommun bokat in.

Enligt Anders Kihl, som jobbar på Destination Borås var det ett uppskattat inslag.

− Jag har hört att många tycker att Looptroop Rockers skulle varit huvudnumret. Det var uppskattat av många, säger han till Accent.

Det är första gången som en annan arrangör fått vara med och påverka innehållet i Sommartorsdag.

− Det brukar arrangeras specialtorsdagar för avgående studenter och för att hälsa nya välkomna till högskolan, men det är andra som har hand om helt och hållet. Det här var premiär för oss. Ni tillförde mycket till stämningen, med alla ballonger och glad publik som sjöng, säger Anders Kihl.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer