Politik

Inger Nilsson stödjer Vit Jul i Halmstad

På söndag eftermiddag står filmaktuella skådespelerskan Inger Nilsson – mest känd som Pippi, men nu i en roll i nya filmen ”Efterskalv” – på stora torget i Halmstad för att stödja IOGT-NTO:s kampanj Vit Jul.

Varför har du valt att medverka kring Vit Jul-kampanjen?

– Jag blev tillfrågad av IOGT-NTO i Halmstad och kände att detta är något jag gärna ställer upp på. Jag kände till kampanjen innan och tycker att det låter väldigt bra att ge alla barn en vit jul. Men jag vill vara tydlig med att jag är där som Inger Nilsson, inte som Pippi Långstrump!

Är du nykterist?

– Nej, men jag dricker väldigt lite och har inga problem med att avstå alkohol under julen. Jag tycker att kampanjen är en bra idé! Julen är en upphaussad helg med höga förväntningar och när stämningen inte blir sådär mysig som man hoppats på är det lätt hänt att man dricker lite för mycket. Men det går tyvärr ut över barnen och julen är främst deras helg. Därför är det bra att avstå.

Inger Nilsson. Foto: Pressbild
Inger Nilsson. Foto: Pressbild

Hur firar du jul?

– Jag är ofta på resande fot eftersom min familj är utspridd i landet. Det innebär att jag kör bil och då kan jag ju inte dricka. Men det kvittar för min del. I år firar vi med en brorsdotter i Linköping.

Mer från Accent