Politik

Hyresvärd inte skyldig att stoppa narkotikaförsäljning

En hyresgäst i Malmö har under två år drivit en process för att få sin hyresvärd att göra något åt knarkförsäljningen utanför hans bostad.

Hyresnämnden i Malmö slog i måndags fast att hyresvärden inte är skyldiga att stoppa narkotikaförsäljningen på en av deras gårdar i Malmö. Hyresgästen har dokumenterat försäljningen och hittat gömmor med narkotika utanför sin port. Han säger också att han utsatts för hot och misshandel från knarklangarna, och att han nu undviker att passera porten när langarna är i närheten. Det rapporterar SVT.

Hyresvärden har underhållsskyldighet gentemot sina hyresgäster. Om värden bortser från detta på ett sådant sätt att det innebär skada för hyresgästen så kan hyresnämnden förelägga hyresvärden att åtgärda problemet. Men då måste det finnas ett verkligt hinder från att använda bostaden, och det menar hyresnämnden att det inte finns i det här fallet.

Övervakningskameror ska dock monteras vid hyresgästens port och om det inte hjälper är hyresgästen beredd att överklaga beslutet.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer