Hårda straff för amfetaminliga

DRUGNEWS. Sammanlagt 66 års fängelse har tingsrätten i Göteborg utdömt till åtta personer som medverkat i smuggling av över 60 kilo amfetamin i lastbilsväxellådor från Holland till Sverige.

Sju män och en kvinna i åldrarna mellan 23 – 52 år dömdes häromdagen av Göteborgs tingsrätt till långa fängelsestraff för grov narkotikabrottslighet. Tre personer, kvinnan och två män, som var drivande dömdes till vardera tio års fängelse. Fyra män fick vardera åtta år och en dömdes till fyra års fängelse.

Ligan avslöjades efter samarbete mellan polis och tull och 60 kilo amfetamin beslagtogs. Narkotikan hade smugglats till Sverige inuti växellådor för lastbilar. Amfetaminet beräknas värt minst 12 miljoner kronor i missbrukarled. Dessutom förverkade tingsrätten gods för ett värde av 675 000 kronor från en av de åtalade, en motorcykel, en bil, en sju hekto tung guldkedja och en vattenskoter.

I samband med utredningsarbetet, avslöjades en stor narkotikasmugglingscentral i Holland. Ytterligare två personer, bosatta utomlands, har delgivits misstanke om grovt narkotikabrott.

– Jag kan bara åtala för de 60 kilo som togs i beslag, men omständigheterna visar att det inte var första gången ligan smugglat narkotika på det här sättet, sade åklagaren då till Drugnews.

Tre av de dömda är under utredning för fler grova narkotikabrott och kan om de fälls för dessa få ännu längre straff.

Drugnews/BC

Mer från Accent