Covid 19

Cannabisbutiker får rätt att hålla öppet efter protester

I Kalifornien räknas cannabisförsäljare som nödvändig näringsverksamhet och undantas från restriktioner. Och försäljningen ökar stort.

Försäljare över hela USA rapporterar att försäljningen är god mitt under pågående coronaoroligheter. I många städer har man kunnat se långa köer till återförsäljare av cannabis rapporterar ABC News.

I San Fransisco uppmanas nu invånarna att hålla sig hemma. Barer har fått stänga, restauranger erbjuder bara avhämtning, och folksamlingar har förbjudits. Dagen innan de nya reglerna trädde i kraft ökade cannabisförsäljningen med 159 procent jämfört med samma dag förra året.

– Folk köper större mängder eftersom de inte vet när när de kommer kunna handla igen, säger Eliot Dobris, talesperson för en cannabiskedjan Apothecarium i San Fransisco till ABC News.

Också i Colorado, Oregon, Alaska, Nevada och Washington, har försäljningen av cannabis ökat kraftigt.

Till en början tillhörde cannabisförsäljare inte de näringar som ansågs nödvändiga nog att undantas från de nya reglerna. Men efter stort missnöje fick San Fransiscos borgmästare London Breed backa och ge cannabisförsäljare samma möjligheter som apotek att hålla öppet under den coronakrisen.

The Apothecariums butiker erbjuder nu upphämtning av cannabis i sina affärer. Men varorna ska beställas online, något flanerande i butikerna blir det inte fråga om.

– Våra anställda ska vara uppmärksamma på att både de själva och kunderna håller avstånd till varandra, säger Eliot Dobris.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer