Benny Haag lämnar Pool Media efter Accents granskning

”Det där vill jag inte ha något med att göra”, säger han om vd:n Morgan Falks uttalande i Nerikes Allehanda. Morgan Falk kallade Accent en fjuttidning och sa att IOGT borde lagts ner för länge sedan.

Skådespelaren och författaren Benny Haag var en av Pool Medias frontpersoner i deras nystartade aktiebolag Riksorganisationen för utsatta barn, Rofub. Han har nu valt att lämna Rofub och helt avbryta samarbetet med företaget.

– När jag läste vd:n Morgans Falks uttalande om Accent och IOGT-NTO i Nerikes Allehanda så bestämde jag mig för att jag inte vill ha med dem att göra. Uttalar man sig på det sättet är det ingenting jag vill vara med i, säger han.

Benny Haag är nykter alkoholist och numera också en av nyckelpersonerna i det nystartade Spritpartiet. Han turnerar med sin monolog ”Inte mer än fullt, tack!” där han berättar om sina erfarenheter av alkoholism.

Tanken var att Benny Haag skulle turnera med sitt framförande för Rofubs räkning.

– Jag har pratat med Börje Dahl som är verksamhetsansvarig på Rofub och sagt att de får ta bort mig från hemsidan. Jag kommer att hålla en föreläsning som redan är inbokad men sedan blir det inget mer.

Hur tänkte du kring Pool Media när du gick med i det här?

– Jag har bara haft kontakt med Börje Dahl som jag tycker är en jättebra person. Men precis som jag är han inte anställd och kommer någon och säger att du får göra precis som du vill och vi betalar då är det lätt att gå med. Pool Media tjänar pengar men jag tänkte att jag är med på olika talarforum och de tjänar också pengar.

Vad anser du om Pool Medias verksamhet nu?

– Jag kan inte uttala mig om det.

– Jag vill ha goda kontakter med nykterhetsrörelsen och jag tycker att det är viktigare.

Joanna Wågström

Läs hela granskningen av Pool Media här.

Mer från Accent