Politik

Ann Hageus

Hur ser ditt engagemang i IOGT-NTO ut?

– Det är relativt nykläckt. Det började av en tillfällighet i Leksand förra våren när jag var där och jobbade. Utanför mataffären stod två representanter från den lokala föreningen som lyckades få mig och min vän att bli medlemmar. Nu ser jag på ett annat sätt på när mina vänner dricker av ovana, fast det inte hade behövts. Över jul och nyår brukar det ju alltid bli lite extra alkohol och det har varit skönt att hoppa över det.

Har du kommit in i någon förening där du bor?

– Nej, jag har varit inne och tittat på hemsidan, men inte hunnit med än så länge. Mitt engagemang i Clowner utan gränser har tagit mycket tid på sistone. Jag har jobbat mycket ideellt och även gått i cirkusskola, så för mig har det varit ett perfekt engagemang.

Vad är Clowner utan gränser?

– Det är en organisation med målsättning att sprida hopp, skratt och glädje till utsatta barn. Det är en internationell organisation och vi har jobbat mycket i flyktingläger med barnen där. Jag kom nyss hem från en resa till Rwanda och om två veckor ska jag åka till Bangladesh för att besöka ett flyktingläger för rohingyer från Burma. Men vi jobbar också för barn som drabbats av naturkatastrofer eller som växer upp tillsammans med sina föräldrar i fängelse.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer