Politik

Anders Karlsson och Vivi Lovelock

Hur länge har ni varit medlemmar?
Anders: Sedan 2005. Jag kände till IOGT-NTO sedan innan genom min pappa, men 2005 kände jag att jag ville gå med och vara aktiv. Jag upplevde helt enkelt att alkoholen tar för mycket plats i samhället.

Vivi: Sedan jag var 17 år. Jag blev väldigt påverkad av en kompis som dog av alkoholförgiftning och bestämde mig för att jag skulle jobba för nykterhetsrörelsen i framtiden. Efter den tragiska händelsen blev jag väldigt anti alkohol.

När och hur träffades ni?
Vivi: Vi träffades redan 2008, genom jobbet på IOGT-NTO. Men då var det ingenting mellan oss, vi kände bara till varandra. I november 2012 klickade det till. Anders kom på en av mina spelningar och under ett visst moment under uppträdandet är det bara musik och då bad jag Anders komma och dansa med mig. Och när jag kröp in i hans famn kände jag att jag aldrig ville komma ut därifrån igen.

Anders: Jag hade nog gått och sneglat på Vivi och nu kom chansen. Vi pratade om att gå på bio och efter några dagar hörde Vivi av sig och undrade om vi inte skulle göra det där biobesöket. Och efter det kändes det som att det var vi. Men vi var rätt hemlighetsfulla till en början.

Vivi: Under den här perioden soffsurfade jag hos vänner och hade ingenstans att ha mina katter. Så jag frågade om Anders kunde inhysa dem. De flyttade ihop med Anders innan jag gjorde det!

Vad föll ni för hos varandra?
Anders: Jag föll för hennes utseende, skrattet och ögonen. Men också hennes kompetens, politiska intresse och hennes värderingar, som överensstämmer med mina. Och så har vi ju musiken ihop, jag spelar och Vivi sjunger. Det kändes jättebra! Enkelt och självklart. Vivi är bra på att visa känslor och uppskattning och så är hon positiv, glad och kärleksfull.

Vivi: Känner man Anders så älskar man honom! Jag drömde alltid om att träffa en ståtlig man som har nära till skratt, som tror att han har humor fast det inte alltid är så, som har hög integritet och som är glad och musikalisk. Anders är min dröm-man. Vi kompletterar varandra bra. Där jag är långsint har han lätt att gå vidare. Han lagar maten hemma och jag äter den! Han är otroligt omtänksam och skämmer bort mig med frukost på sängen.

Ni gifte er i somras. Vilka erfarenheter tog ni med er in i äktenskapet?
Vivi: Jag vill inte låta tidigare erfarenheter påverka oss. Till skillnad från mitt tidigare äktenskap ser jag den här gången verkligen fram emot att bli Anders fru. Det är inte själva bröllopet som är grejen, utan äktenskapet.

Anders: Det är viktigt att prata med varandra och ha kul ihop. Jag och Vivi är, förutom att vi älskar varandra, varandras bästa vänner. Det är en bra grund att stå på.

Hur gick frieriet till?
Vivi: Jag hade en spelning den 10 augusti förra året. Anders kom, liksom hela min familj. Min pappa hade dessutom med sig min storasyster, som jag aldrig hade träffat. Det var väldigt omtumlande. Under spelningen kom Anders upp på scenen och jag trodde att han skulle sjunga en ganska larvig trudelutt och var beredd på det. Men i stället för att sjunga i mikrofonen friade han till mig. Jag blev helt chockad och fick knappt fram mitt ja! Det var fantastiskt att bli friad till inför en stor publik och hela min familj. Det var en magisk kväll.

Intervjun publicerades i Accent nr 5/2014.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer