cannabis

Alkoholjätte satsar på cannabis

Världens sjätte största alkoholjätte köper nu in sig i ett kanadensiskt marijuanabolag. Tillsammans planerar de att utveckla cannabisdrycker.

Amerikanska Constellation Brands, ett av de globala alkoholföretag som Accent skrev om tidigare i höstas och som ägs av familjen Sands, har enligt Wall Street Journal köpt 9,9 procent av det kanadensiska marijuanaföretaget Canopy Growth. Canopy Growth är världens största börsnoterade cannabisbolag med ett värde på 2,2 miljarder kanadadollar.

Alkoholjätten vill genom affären skaffa sig ett försprång i en bransch som bolaget tror kommer växa starkt. Rob Sands, vd för Constellation Brands, säger till Wall Street Journal att han inte ser marijuana som något hot mot öl eller sprit. Men om konsumenter vill välja mellan öl, vin, sprit eller cannabisdryck, vill han kunna erbjuda alla fyra.

Enligt Wall Street Journal är i dag 69 cannabisföretag listade på Kanadas tre största börser. De har tillsammans ett marknadsvärde på omkring 8 miljarder kanadadollar.

Vill du läsa mer om alkohol och andra droger? Prenumerera kostnadsfritt på Accents nyhetsbrev och få veckans nyheter direkt i din mejlbox:

»

Mer från Accent