Alkoholindustrin

Alkoholindustrins stöd till konferens får kritik – IOGT-NTO vill ha dialog

IOGT International kritiserar samarbetet mellan alkoholindustrin och World Water Week i Stockholm. IOGT-NTO bjuder nu in arrangörerna till dialog.

På söndag startar det årliga evenemanget World Water Week i Stockholm. Temat för året är Water for society – including all. IOGT International har uppmärksammat att stora alkoholproducenter är med och stöttar evenemanget.

Även IOGT-NTO har reagerat och skickat ett brev till Stockholm International Water Institute, Stockholms kommunstyrelses ordförande, Anna König Jerlmyr, samt SIDA:s generaldirektör Carin Jämtin,  och bett om ett möte.

I breven uttrycker IOGT-NTO oro för att industrins representanter har fått ta stor plats i evenemanget. IOGT-NTO anser att alkoholindustrin varken av etiska eller miljöskäl bör tillåtas få plats i World Water Week. Brevet avslutas med en vädjan om ett möte med arrangörerna av Wold Water Week, med förhoppningen att frågan lyfts inför kommande evenemang.

Irma Kilim, drogpolitisk chef på IOGT-NTO, säger att syftet med breven är att uppnå dialog.

– Vi hoppas få en dialog med dem för att förstå hur de tänker och förklara varför vi inte tycker att industrin ska vara delaktig, säger hon.

Mer från Accent