Accent söker reporter och AD!

Accent söker reporter

Accent söker en reporter på heltid. Din huvuduppgift blir att jobba med nyheter och reportage inom tidningens kärnområden – sociala frågor med tonvikt på alkohol och andra droger, demokrati och folkrörelser. I tjänsten ingår också att ansvara för vår webbplats.

Du bör ha journalistisk utbildning och erfarenhet av journalistiskt arbete. Du bör också ha god kännedom om alkoholpolitik och om folkrörelsefrågor.

Vi vill att du har koll på webbpublicering, helst med WordPress, och att du är väl förtrogen med sociala medier.

Accent söker AD och webbsnickare

Som AD har du ansvar för tidningens formgivning och layout. Vi gör tio nummer per år vilket betyder att AD-delen av tjänsten motsvarar ungefär en halvtid. Du har relevant utbildning och några års erfarenhet av magasinsformgivning.

Om du dessutom kan webbutveckling, främst för WordPress, räknar vi med att du ägnar resten av din heltidstjänst åt detta. Du har koll på maskineriet bakom sajten och ansvarar för att utveckla såväl form som funktion. Viss möjlighet finns dock att ta in extern kompetens när så krävs.

Accent är IOGT-NTO:s tidning, och du ska vara medlem i organisationen eller vara beredd att bli det. Redaktionen finns i IOGT-NTO:s hus på Stora Essingen i Stockholm. Båda tjänsterna är tillsvidare. Tillträde 1 oktober eller efter överenskommelse. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Din ansökan med meritförteckning vill vi ha senast den 5 september, gärna tidigare. Skicka den till pierre.andersson@iogt.se eller till Accent, Box 12825, 112 97 Stockholm.

Frågor om tjänsten besvaras av chefredaktör Pierre Andersson på telefon 070-593 18 07 eller via mejl pierre.andersson@iogt.se. Facklig kontaktperson är Anders Karlsson, anders.karlsson@iogt.se

Mer från Accent