Nykterhet

Vänersnäslägret blir av trots allt

För några veckor sedan såg det mörkt ut för Junis populära Vänersnäsläger i Älvsborg, som har varit något av en institution inom nykterhetsrörelsen sedan 1960. För få deltagare fick arrangörerna att tappa hoppet. Men nu blir det läger i alla fall den 22 till den 27 juli – även om deltagarantalet inte riktigt kommer upp i de 30 barn som är ett minimum för att det ska bli av.

-Datorstrul gjorde att vi inte såg alla som anmält sig. För bara någon vecka sedan verkade det som om vi hade sex, sju anmälda. Men det visade sig vara tjugoåtta. Så nu kör vi ändå. Vi hoppas förstås på ännu fler barn, då vi har förlängt anmälningstiden till den 15 juli, säger Ola Österlund, konsulent i Älvsborg.

Vänersnäslägret har varit oerhört populärt genom åren, med bortåt 80-talet barn i åldrarna 9 – 14 år. På senare år har antalet barn minskat.

-Troligen beror det på att det förr fanns fler lokala föreningar som skickade sina barn till Vänersnäslägret, säger Ola Österlund.

Trots manfallet misströstar han inte. Han tror att årets läger kommer att bli fantastiskt kul med ovanligt engagerade ledare och ett riktigt spännande äventyrstema.

Maria Zaitzewsky Rundgren

Mer från Accent