Nykterhet

Två värdiga vinnare av NBV:s Musikleken

I år vann två duktiga lag NBV:s tävling Musikleken: IOGT-NTO föreningarna Leon Gambetta i Varberg och Hallsbergs vapen. Lagen vinner 5000 kronor vardera.

IOGT-NTO-föreningarna Leon Gambetta i Varberg och Hallsbergs vapen delar i år första plats i den landsomfattande tävlingen Musikleken som gick av stapeln den 5 februari. Musikleken arrangeras varje år av studieförbundet NBV, Nykterhetsrörelsens Bildningsverksamhet. I år är det 37 år sedan Musikleken startade. 120 lag var anmälda till årets tävling och under en timme på tisdagskvällen funderade de deltagande lagen över tolv musikfrågor av olika slag.

Leon Gambetta i Varberg var en av föreningarna som fick full pott i tävlingen. Åtta entusiastiska deltagare gnuggade sina geniknölar och musiköron under den intensiva timmen.

– Vi är jättestolta och glada över våra åtta duktiga deltagare. Ibland är det faktiskt en fördel att inte vara för många. Det kan lätt bli splittrat med för många åsikter, säger Ingela Karlsson på IOGT-NTO i Varberg.

Vinnarlaget får 5000 kronor. Men när det nu blev två vinnare får varje lag 5000 kronor.

– Det känns fantastiskt roligt! Vi har ännu inte hunnit fundera på hur vi ska använda pengarna. Men det finns ju många hål att stoppa dem i, konstaterar Ingela Karlsson.

Mer från Accent