IOGT-NTO

Triathlonträningar ska locka fler till IOGT-NTO

I helgen arrangerade Team Sober Challenge Endurance sitt första träningsläger i Oxelösund. Sju träningsintresserade nya IOGT-NTO-medlemmar kom för att simma, umgås och lyssna på en föreläsning.

Team Sober är ett nystartat projekt som drivs av IOGT-NTO i Oxelösund med fokus på triathlon och träning. Under den första träningshelgen anslöt sig sju nya medlemmar.

Dagen började med simning i en timme, följt av en sen frukost och en föreläsning av triathlonolympiern Joakim Wilén. Därefter fortsatte dagen med en föreläsning om IOGT-NTO, det blev ett löppass och dagen avslutades med pizza.

Söndagen började tidigt med ett simpass och sedan frukost. På eftermiddagen var det distanslöpning 25 kilometer.

– Vi har haft jättekul! De som kom är alla mycket träningsintresserade och vältränade nya medlemmar och några av dem siktar på att göra Kalmar Iron Man i augusti. Vi kommer att börja hårdträna varje onsdagskväll från och med juni, när vattnet är tillräckligt varmt, säger Micael Söderström, ordförande i IOGT-NTO Oxelösund.

Han berättar att tanken med projektet är att arrangera träningstävlingar för alla som är intresserade – oavsett nivå – och på så vis få in fler medlemmar.

– Triathlon är en bra och allsidig motionsform, eftersom man simmar, cyklar och springer. Nästa sammankomst blir den 12 juni och då kommer medlemmarna att få handfasta tips inför Kalmar Iron Man samt en föreläsning om dopning, säger Micael Söderström.

Mer från Accent