Alkoholfritt

Träna på klubben – nya alkoholfria utelivstrenden?

Träna och festa på samma gång i en alkoholfri miljö. Det är det nya konceptet som Workoutparties vill testa på. Den 3 oktober hålls den första träningsfesten på Münchenbryggeriet i Stockholm. 600 personer väntas delta.

Det finns dåligt med alternativ för den som vill gå ut på helgen utan att dricka alkohol. Det tyckte Josef Fallesen efter att ha arbetat mycket med after work-koncept på Stureplan i Stockholm. Därur föddes en idé att skapa en plats för de som tycker om att gå ut men som inte vill ”supa varje kväll”, som han uttrycker det.

Därför kommer han och två andra att arrangera träningsfester på Münchenbryggeriet i Stockholm nu i höst. Den 3 oktober hålls den första träningsfesten. Och är allt alkoholfritt.

– Vi tycker att man kan ha kul utan alkohol. Det behövs ett alternativ i utelivet som skiljer sig från det andra, så vi kör och så kör vi hundra procent. Mer än så kan man inte ge, säger Josef Fallesen.

Målet är att skapa en utelivsmiljö som känns som det hetaste Stureplansdansgolvet. Fast utan alkohol och med två hårda träningspass inplanerade under kvällen. Dresscode? Givetvis träningskläder.

– Om man har skorta och kavaj eller klänning blir man nekad i dörren. Det är snygga träningskläder som gäller. Men det är helt upp till folket vad de känner sig bekväma och snygga i, så länge det är träningskläder, säger Josef Fallesen.

För att få till feststämningen på plats kommer alla gäster att få en alkoholfri träningsdrink när de kommer. Det kommer vara mingel, barer, drinkar, nattklubbsbelysning och dj.

– Då kommer det bli lite av en känsla av att man ska vara social och trevlig. På krogen är de som är nyktra lite utanför – här kommer det inte vara så. Och just när man tränar så frigörs endorfiner, så man kommer ju bli lite smått berusad av de positiva ämnena som frigörs i kroppen. Jag tror verkligen att folk kommer prata med varandra, ragga och festa. Alla kommer vara nyktra, det som är gemenskapen och det är det som är normen.

Tanken är att träningsfesterna kommer att fortsätta under hösten med en fest i månaden. Alla som brukar träna 3–4 gånger i veckan är välkomna att köpa biljett.

– Vi vill att man ska börja den nya månaden på ett fräscht sätt genom att skippa krogen och gå och träningsfesta i stället. Första festen den 3 oktober kommer det med stor sannolikhet bli överfullt eller fullt, så det är jättekul, säger Josef Fallesen.

Mer från Accent