IOGT-NTO

Straight edge Stockholm vill stå för draget på valborg

Valborg är en helg då många unga dricker alkohol. IOGT-NTO-föreningen Stockholm Straight Edge vill vara en motpol till det – och arrangerar för sjätte gången festivalen Firestorm Fest.

– Vi vill erbjuda ett alternativ för ungdomar, ett utrymme där det inte finns alkohol och där man kan umgås kring musik på ett annat sätt, säger Hannah Savvas, en av arrangörerna till Firestorm Fest.

Det är sjätte gången som IOGT-NTO-föreningen Stockholm Straight edge anordnar festivalen Firestorm Fest på Valborg. Festivalen är en längre spelning med flera Straight edge-band. I år hålls arrangemanget i Hangaren i Skarpnäck i södra Stockholm.

– När vi har gjort Firestorm Fest tidigare år har det gått så bra, så nu har festivalen blivit en typ av tradition, säger Hannah Savvas.

Under kvällen kommer sju band att spela. Huvudakten är det amerikanska bandet The Hotelier som inte har spelat i Sverige tidigare. Det kommer även finnas möjlighet att köpa veganskt fika.

– Jag tycker att man ska komma om man vill uppleva något nytt i musikväg. Våra spelningar är inte för alla, vi sätter upp musik som inte är för den stora massan, men alla är välkomna. Det brukar vara en familjär stämning. Många i publiken återkommer och lär känna varandra. Publiken är så himla glad och pepp – folk stagedivar och dansar.

Hannah Savvas hoppas att det kommer många på festivalen, speciellt unga.

– Visionen är att det ska komma mycket folk. Det skulle vara kul om det var många yngre, vi vill visa dem att ”här kan ni komma och hänga”.

Mer från Accent