Krögarutmaning

Han utmanar krögarna

Före detta UNF-aren och restaurangchefen Tony Fahlqvist i Söderhamn utmanar i dag alla krögare på orten att servera enbart alkoholfritt på Schools Out den 13 juni.

– Schools Out har vuxit och blivit till en riktig folkfest. I år, liksom under samtliga åtta år som Schools Out har funnits, har kommunen valt att arrangera en drogfri fest och då tänkte jag att i år jag ville haka på med något nytt! Så när jag fick besök av Schools Outs arrangörer berättade jag att jag tänker utmana alla krögare i Söderhamn att också bara servera alkoholfritt den 13 juni. Min chef, restaurangägaren Mats Edholm, tyckte att det lät som en bra idé. Det ledde till en uppmärksammad tidningsartikel i dagens Söderhamnskuriren, säger Tony Fahlqvist, som redan har fått ett hundratal ”likes” på Facebook och flera samtal.

– De flesta tycker att det är en jättebra idé att lyfta fram de alkoholfria alternativen och att utmana andra krögare. Många tror att alkoholfritt är lika med läsk eller vatten. Men på min krog Eat and Meet erbjuder jag ett brett sortiment av alkoholfria alternativ och jag kommer att ta in ännu mer till den 13 juni. Jag hoppas vi kan göra en helhetslösning och skapa ett helt drogfritt Schools Out. Jag vill visa att det går att festa och ha kul utan alkohol, säger Tony, som har en bakgrund inom UNF. Han var medlem fram tills han var 18 år och känner fortfarande starkt för nykterhetsfrågor. Det är därför han har tagit det här initiativet.

– Det gäller att våga och testa gränser. Det är mycket folk i farten den här dagen, så det är ett bra tillfälle att lyfta fram de alkoholfria alternativen. Det handlar ju inte bara om ungdomar, utan om de människor som av olika anledningar inte kan eller vill dricka alkohol, säger Tony, som hoppas och tror att flera av de 4-5 krogarna i Söderhamn med alkoholtillstånd kommer att anta utmaningen.

Först ut är ICA Supermarket Alen som utmanar andra livsmedelshandlare att inte sälja öl och cider den 12-13 juni.

Mer från Accent