Webb

Sju tips för en bättre föreningssajt

Hur ska vi göra för att IOGT-NTO-föreningens sajt ska fungera bra och locka besökare? Accent har några tips.

1. Uppdatera ofta. Ni behöver troligen inte jobba dagligen med sajten, men se till att det tillhör rutinerna att alltid få upp ny information på sajten när den finns. Skriv enkla referat från möten och träffar, lägg ut föredragningslistor och handlingar i förväg etc.

2. Använd bilder. Gärna fina bilder förstås, men det behöver inte vara proffskvalitet. De berättar något som är svårt att säga i ord, och dessutom gör de hela webbplatsen mer tilltalande.

3. Ha en öppen och inbjudande attityd. Tänk på att även icke-medlemmar kommer att hitta er sajt. Vilken känsla vill ni att de ska få? Även intern information kan vara intressant för den som vill veta mer om föreningen, men undvik en intern jargong.

4. Gör det enkelt för er. Varje nyhet, text eller bild på sajten måste inte vara ett mästerverk. Sänk trösklarna för de som medverkar, det är viktigare att informationen kommer ut.

5. Lägg tid på startsida och fasta sidor – här är det viktigare att ni hittar rätt ton och får med rätt information.

6. Tänk på sökmotorerna. Fundera på vad folk söker på när de googlar och söker efter information om exempelvis er lokal. Rubriken ”Hyr IOGT-NTO:s lokal på Grönegatan” fungerar bättre än bara ”Lokalen” – både för sökmotorerna och besökarna på sajten.

7. Se till att kontaktinformationen är lätt att hitta och alltid uppdaterad. Det ska vara enkelt att ta nästa steg och komma i kontakt mer er!

Mer från Accent