Webb

Så startar ni en föreningssida på Facebook

En sida på Facebook är ett utmärkt komplement till IOGT-NTO-föreningens webbplats. Omkring fem miljoner svenskar har ett konto så målgruppen är stor. Dessutom är det ett utmärkt sätt att hålla kontakt med medlemmarna.

Ibland ser man att en förening startar ett vanligt användarkonto på Facebook och börjar lägga till vänner. Detta är inte att rekommendera – det strider mot riktlinjerna på Facebook och kontot kan komma att raderas.

Det ni istället ska göra är att starta en sida. (Knappen för att starta en ny sida på Facebook kan vara lite svår att hitta, men du kan alltid gå in på https://www.facebook.com/pages/create.php)

Välj ”Företag, organisation eller institution” i första ledet, sedan lämpligen ”ideell organisation”. Fyll i föreningens/sidans namn och ni är igång. Den som startar sidan blir automatiskt administratör – men kan enkelt bjuda in fler som också får rätt att ändra sidan.

(En frustrerande detalj är att Facebook inte verkar godkänna sidnamn som innehåller ord med enbart versaler, vilket gör att IOGT-NTO ändras till Iogt-Nto. Detta går dock att ändra i sidans inställningar när den väl är skapad.)

Be föreningens medlemmar ”gilla” sidan på Facebook och börja dela information med varandra!

Mer från Accent