IOGT-NTO

Rekordmånga nya medlemmar hittills

Trots att det ännu bara är mars har IOGT-NTO redan värvat nästan 1 000 nya medlemmar, vilket är långt mer än samma period tidigare år.

– Vi ligger i god fas för att komma upp i femtusen nya medlemmar i år, säger en nöjd Robert Lindh, verksamhetsutvecklare på IOGT-NTO.

Anledningarna till det lyckade resultatet hittills tror han bland annat är de nya grupperna som kommit in i nykterhetsrörelsen. Det handlar om nybildade föreningar där merparten av medlemmarna är födda utanför Sverige. Det innebär att det ofta är många som blir medlemmar samtidigt.

– Det är också många fler som är ute och värvar redan nu. Tidigare år har flera värvare legat lågt under våren och sedan lagt in en ny växel till sommaren och hösten. Många distrikt har dessutom valt att vara tidigt ute med värvningen. Det tror jag bidrar, säger Robert Lindh.

Robert Lindh, verksamhetsutvecklare på IOGT-NTO. Foto: Nathalie C. Andersson
Robert Lindh, verksamhetsutvecklare på IOGT-NTO. Foto: Nathalie C. Andersson

Att temat under vårens värvningskampanjer i Stockholm, Malmö och Göteborg har varit ”stoppa alkoholreklamen” tror han också kan ha haft effekt. Liksom det faktum att IOGT-NTO syns allt mer i sociala medier och har en bra kommunikation utåt.

– Folk lägger upp bilder från värvning på Instagram och Facebook och de sprids. Jag tror att den ökning vi ser är ett sammantaget resultat av många års enträget arbete med att synas och höras. Vi har även blivit bättre på att lyfta fram värvarna, vilket ger dem en extra kick. Vi får hoppas att trenden håller i sig, säger Robert Lindh.

Han tillägger att när den tusende medlemmen – förhoppningsvis inom kort – har värvats så kommer det att uppmärksammas med ett större firande.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer